Logg inn.
Menu
 
LYD
LYS

Full rulle

Her følger en liten oppsummering fra produksjonene våre den siste tiden. Vi har hatt en hektisk senhøst, og har fremdeles mye å gjøre frem til jul. 


I November har vi bl.a sendt flere pakker med utstyr på forskjellige turnèer, samtidig som vi har levert trosser til AKS i Hammerfest ifbm. Barents dansefestival. Så dro Andreas på turnè som lystekniker for Dansearena Nord med stykket "Graceland". 

Vi hadde også gleden av å levere lys og systemteknikere til vennene våre i Violet Road, som gjestet Alta og hadde to utsolgte konserter på City Scene - Og for noen konserter det ble! 

Kikki Aikio på NRK Foto: Tore Skoglund NRK

Videre hadde vi to uker med live-produksjoner for NRK Sápmi i Karasjok. Flerspors lydopptak, flerkameraproduksjon og OB-buss fra  Tromsø var noen av stikkordene. 
Se video fra NRK her

Kristoffer, Ole og Andreas var teknikere fra oss, og de hadde besøk av bl.a Ivvár, Kikki Aikio, Slincraze, Felgen Orkester og Sancuari.  Bildet til høyre er tatt av Tore Skoglund på NRK.

Samtidig var Heaika og Simen i Alta og gjorde unna Finnmark Internasjonale litteraturfestival for Finnmark fylkeskommune. Lite visste vi på forhånd at Finnmark hadde så mange litterære perler å by på. Vi var bl.a innom Nordlyskatedralen, Scandic Hotell og City Spiseri de 5 dagene festivalen varte.

Uken etter dro KB og Heaika på turnèen Skábmajienat / Lyd i Mørketid i regi av Scene Finnmark. Vi hadde gleden av å reise med bl.a Mari Boine, og Ája (Kai Somby og Harald Devold), Aleksander Kostopoulos, Ensemble Noor, Asbjørn Ruud og Roger Ludvigsen og Simon Eraker på lyd. Fem utsolgte forestillinger (Hammerfest, Lakselv, Utsjok, Vadsø, Kirkenes) og strålende publikumstilbakemeldinger vitner om at vi i Finnmark trengte litt kulturinnsprøytning ved inngangen til mørketiden.

Vi leverte lyd, backline, lys og videoproduksjon til turnèen, og bildet til høyre er en faksimile fra avisen Ságats anmeldelse fra konserten i Lakselv. Legg merke til at vi fikk seks (6) stjerneluer! Noen bedre?

Helt på tampen av den samme uken, rett etter siste NRK konsert, dro Jan Håvar, Kristoffer, Andreas, Simen og Ole til Hammerfest for årets første Statoiljulebord. Dit leverte vi en full storhallproduksjon med flydd Nexo linearray, 24 bevegelige lys, projektor, mye dekorbelysning, backline og godt humør. Simen var forøvrig også å leverte lyd til Hammerfest Filmforenings årlige forestilling utendørs på torget, hvor de viste filmer på rådhusveggen.

Uken etter der igjen var det duket for statoiljulebord nr 2, med små utskiftninger i personell - da Ole Henrik og Thomas var å leverte lyd, lys og avvikling til Hammerfest turnforenings årlige Juleshow. To utsolgte forestillinger og litt i overkant av 200 turnere boltret, og tumblet seg i lyset vårt i Isbjørnhallen.

Videre fremover skal vi bl.a på turnè med Leo Ajkic og Store P, vi skal levere full produksjon til "En Aften på Felgen", samt Rolffas tradisjonelle 2. juledagskonsert i Karasjok.
Siste bilder
Skarvenfestivalen 2018Chrisfestivalen 2018
BeskánLuossaRock 2018Chrisfestivalen 2017
Borealis Vinterfestival 2017Alta Soul og Blues 2017
VALY.no@Instagram
@valy.no
Varangerlyd.no