Logg inn.
Menu
 
LYD
LYS

Sesongstart med orkan i kastene

Vi i VALY har opplevd en voldsom vekst de senere årene, og dermed har vi måtte nedprioritere ikke-presserende oppgaver som å oppdatere nettsiden og Facebook. Dette skal vi prøve å bli litt flinkere på fremover.

Sist helg åpnet festivalsesongen vår for fullt. Vi leverte ikke mindre enn tre festivalproduksjoner samtidig. BeskánLuossaRock i Karasjok og Chrisfestivalen i Kjøllefjord er to faste oppdrag for vår del, og det var utrolig hyggelig å være tilbake i år også - alltid upåklagelig stemning.
På Beskán spilte blant annet Rolffa, Niillas Holmberg, Ágy og Johan Anders Bær m/Schultz&Ludvigsen. På årets Chrisfestival opptrådte bl.a Petter Aagaard & Housequake, Loveshack og White Ascot. 


Bilde fra Skarvenfestivalen 2018


Nytt av året var flotte Skarvenfestivalen på Skjervøy. 
Med en lineup bestående av DDE, Erik&Kriss, Plumbo, Stavangerkameratene, Linda Vidala m.fl var det duket for en heidundrende fest på Skjervøy.

Skarvenfestivalen er egentlig en utefestival, men endte opp innendørs etter storm styrke vind, med nærmere orkan i kastene, flere dager på opprigg. Vi bestemte i samråd med festivalen at det var best å flytte innendørs. og for et logistikk-race som ble satt i gang da. Vi måtte sende en semitrailer tilbake til Alta for bytte av riggutstyr, samt leie inn ytterligere sceneplattinger fra Audionor i Tromsø for å få dette i havn. Her noen ord fra produksjonslederen vår på Skarven, Simen:

"Festivalområdet var plassert ugunstig med tanke på ukas vindretning. Det kom rosser/kastevinder i storm styrke ned fjellet og ut av dalen. Vi måtte avbryte opprigg i påvente av bedre vær, men var like mye vind neste dag. Onsdag kl 16 bestemte vi at festivalen måtte flyttes innendørs. Da måtte vi leie inn ekstra sceneplattinger, samt sende en semitrailer til Alta for å hente annen rigg. En av tunnelene var stengt, så semien måtte stå å vente for å slippe igjennom. Vi fikk ikke begynt opprigg før kl 03, natt til torsdag, 12 timer før første lydprøve."

Festivalsjef på Skarvenfestivalen, Vegard Pedersen skriver dette til VALY i etterkant av festivalen:

"Gutta gjorde en fantastisk og profesjonell jobb under årets festival, de sto på dag og natt for å dra i land festivalen, de kastet seg rundt når vi måtte rømme innendørs på grunn av dårlig vær, de skaffet all nødvendig utstyr å fikk rigget opp på under 24 timer, imponerende! Skarven Festivalen takker for et flott samarbeid."

Vi i VALY takker Chrisfestivalen, BeskánLuossaRock og Skarvenfestivalen for samarbeidet i år, og håper på gjensyn til neste år også. 


Fra BeskánLuossaRock 2018


Fra Chrisfestivalen 2018


Siste bilder
Skarvenfestivalen 2018Chrisfestivalen 2018
BeskánLuossaRock 2018Chrisfestivalen 2017
Borealis Vinterfestival 2017Alta Soul og Blues 2017
VALY.no@Instagram
@valy.no
Varangerlyd.no